Mexická omeleta - recept cpt. Cooka
4 porce: 25 dkg mletého hovězího masa, 1 cibule, 1 lžička chilli, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička dobromysli, 1 stroužek česneku, 1/2 zelené papriky, 1 feferonka, sůl, 8 vajec, 4 lžíce oleje, 40 dkg strouhaného tvrdého sýra, 1 rajče nakrájené na malé kousky, žervé
Na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a mleté maso do hněda. Přidáme koření a rozdrcený česnek a za stálého míchání smažíme další 4 minuty. Ke směsi přisypeme rajče, papriku, oboje nakrájené na malé kousky a nadrobno nasekanou feferonku a smažíme dalších 5 minut. Směs dáme na stranu a držíme v teple. Rozšleháme vejce a na oleji postupně uděláme omelety. Když je omeleta skoro hotová, posypeme ji masovou směsí a sýrem. Zabalíme a ozdobíme jednou lžící žervé.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka