Jablečná omeleta se zelím - recept cpt. Cooka
8 porcí: 25 dkg polohrubé mouky, 3 dl mléka, 2 vejce, 2 středně velká jablka, sůl, 4 dkg tuku na smažení,
Náplň: 5 dkg anglické slaniny, 1 cibule, 1 středně velké jablko, 32 dkg kysaného zelí, sůl, moučkový cukr, majoránka
Mouku, mléko, vejce a sůl zamícháme v misce. Jablka oloupeme, nastrouháme a vmícháme do těsta, které necháme odstát. Anglickou slaninu, cibuli a jablko zbavené jadřince nakrájíme na kostičky. Zelí necháme v cedníku okapat. Na pánvi osmahneme slaninu, přidáme cibuli a necháme ji zezlátnout. Přimícháme kyselé zelí, na kostičky nakrájené jablko, sůl, cukr a majoránku. Podle potřeby přidáme trošku vody. Necháme 15 minut podusit. Na rozehřátém tuku usmažíme postupně omelety. Na omelety rozdělíme dušenou zelnou náplň.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka