Bramborové omelety s míšeninou - recept cpt. Cooka
5 porcí:  50 dkg brambor, 15 dkg hladké mouky, 3 dkg krupice, sůl, 1  vejce do těsta, 1  vejce nebo dvojnásobek bílků na obalení, strouhanka, 12 dkg vepřového sádla nebo másla na smažení,

Míšenina: 50 dkg telecího masa, 3 dkg másla, 2 dkg cibule, 5 dkg uzeného masa, hladká mouka, 1  vejce, mletý pepř

Vařené brambory prolisujeme na vál, přidáme mouku, krupici, sůl, vejce, vypracujeme v těsto, které rozválíme na stejné kulaté tenké omelety (2 na porci). Potřeme míšeninou nebo sekaným uzeným masem. Omelety zatočíme a namáčíme ve vejci nebo bílkách. Obalíme strouhanou houskou a usmažíme v sádle nebo převařeném másle. Zdobíme petrželkou a mrkví s kapustou.
Míšenina: telecí maso udusíme na másle a cibuli; podléváme vodou. Měkké usekáme a dáme zpět do šťávy, přidáme vařené uzené sekané maso, zaprášíme moukou a ještě podusíme. Přidáme vejce, pepř a dobře zamícháme. Prochladlou směsí teprve potřeme omeletu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka