Zeleninový koláč á la pizza s tykví - recept cpt. Cooka
4 porce: 25 dkg lístkového těsta, 8 rajčat, 1 velká cibule, 1 stroužek česneku, 25 dkg rajčatového protlaku, 30 dkg tykve, 10 dkg točeného salámu, 10 dkg čerstvých hub, 2 papriky, 15 dkg tvrdého sýra, 1 lžíce oleje
Těsto vyválíme na placku velikosti plechu a zakryjeme jí dno plechu. Na oleji osmahneme na kolečka nakrájená rajčata, nadrobno pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme protlak a 5 minut dusíme. Můžeme ochutit majoránkou. Červenou směsí potřeme těsto. Na červenou směs klademe vedle sebe v pruzích na plátky nakrájenou tykev, na kolečka nakrájený salám, drobně nakrájené houby a nakrájené papriky. Dáme péci do předehřáté trouby, kde pečeme 40 minut. Poté zasypeme nastrouhaným sýrem po celém povrchu zeleninového koláče a znovu necháme zapéci. Jakmile se sýr roztaví a dostane narůžovělou barvu, vyjmeme ho z trouby. Necháme trochu vychladnout a krájíme na porce. Podáváme se zeleninovým salátem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka