Pórkový slaný koláč - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 dkg kvasnic, 25 dkg hladké mouky, 1/8 l mléka, sůl, 8 dkg tuku,
Náplň: 60 dkg pórku, 2 dl krémovité kysané smetany, 3 vejce, 6 dkg hladké mouky, sůl, mletý pepř, 3 dkg tuku
Droždí rozmícháme v troše vlažné vody, a když vykyne, vypracujeme s uvedenými přísadami hladké těsto, které necháme asi 30 minut kynout. Do smetany rozkvedláme vejce a mouku, podle chuti osolíme a opepříme. Očištěný pór nakrájíme na tenká kolečka. Na rozehřátém tuku jej podusíme doměkka a částečně vychladlý přidáme do smetany s vejci. Vykynuté těsto rozválíme a vložíme do vymaštěné kulaté formy. Okraje těsta vytáhneme a dno pokryjeme náplní. Koláč necháme asi 20 minut ještě kynout. Pak pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka