Pizza sýrová - recept cpt. Cooka
4 porce: 30 dkg rajčat, 1/2 hermelínu, 7 dkg tvrdého sýra, 10 dkg mozzarelly, 7 dkg nivy, 3 cibule, 2 stroužky česneku, kapary, sůl, dobromysl, 2 lžíce oleje, tuk na vymazání formy
Připravíme základní těsto na pizzu (viz 'Kynuté těsto na pizzu' nebo 'Těsto na pizzu s kypř. práškem'). Rajčata omyjeme, cibuli oloupeme a obojí nakrájíme na kolečka. Česnek prolisujeme a smícháme s jemně nastrouhaným tvrdým sýrem. Mozzarellu, Nivu a Hermelín pokrájíme na plátky. Troubu předehřejeme na 200 °C. Formu na pečení vymažeme tukem. Připravené těsto přeneseme na pomoučený vál, podle potřeby vytvarujeme a vložíme do vymazané formy. Na těsto urovnáme nakrájená rajčata a cibuli, na ně střídavě pokládáme plátky jednotlivých druhů sýra a strouhaný sýr s česnekem. Nakonec pizzu ozdobíme kapary, lehce osolíme, posypeme oreganem, zakapeme olejem a necháme ještě asi 10 minut odpočinout. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Hotovou pizzu rozkrájíme na porce a podáváme horkou, aby byl sýr vláčný.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka