Pizza salámová - recept cpt. Cooka
4 porce: 30 dkg šunky (salámu), 5 dkg anglické slaniny, 20 dkg cibule, 15 dkg žampiónů, 30 dkg rajčat, 10 dkg eidamu, sůl, dobromysl, majoránka, drcený kmín, olej na potření těsta, tuk na vymaštění plechu
Připravíme základní těsto na pizzu (viz 'Kynuté těsto na pizzu' nebo 'Těsto na pizzu s kypř. práškem'). Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme. Slaninu pokrájíme na tenké plátky. Žampióny očistíme a nakrájíme také na plátky. Na pánvi necháme zesklovatět cibuli a slaninu. Plátky slaniny vyjmeme a k cibuli přidáme žampióny, které asi 5 minut restujeme. Potom přidáme drcený kmín, sůl a majoránku. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka. Šunku (salám) nakrájíme na proužky. Zbylou cibuli nakrájíme na kolečka, která od sebe oddělíme. Sýr najemno nastrouháme. Těsto přendáme na pomoučený vál a vytvoříme z něj požadovaný tvar. Potom je přeneseme na vymaštěný plech a potřeme olejem. Těsto poklademe kolečky rajčat. Na ně rozložíme plátky slaniny, posypeme nakrájenou šunkou, cibulí, žampióny a okořeníme. Pečeme při stálé kontrole v předehřáté troubě. Okraje pizzy můžeme potírat vodou nebo vejcem. Pizzu před dopečením posypeme sýrem a necháme ji ještě zapéci.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka