Těsto: 3 dkg kvasnic, 1.25 šálku vlažné vody, špetka moučkového cukru, 3.5 šálku hladké mouky, 1/2 lžičky soli, 3/4 šálku olivového oleje,
Náplň: 2 lžíce oleje, 2 cibule, 5 rajčat, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce bazalky čerstvé rozsekané (nebo polovina suché), 1 lžička moučkového cukru, sůl, mletý pepř, špetka dobromysli, 2 stroužky česneku, 30 dkg salámu nakrájeného na kostičky, 3 lžíce strouhaného tvrdého sýra, 6 sardelových řezů, 16 oliv nebo naložené feferonky,
Obměna A: 10 dkg ementálu nakrájeného na kostičky, 30 dkg salámu,
B: 20 dkg žampiónů nebo jiných hub, 20 dkg strouhaného tvrdého sýra, 4 plátky šunky nebo slaniny nakrájené na proužky,
C: 4 papriky zelené do omáčky, 50 dkg salámu, 6 lžic strouhaného tvrdého sýra, 2 feferonky,
D: 1 cibule do omáčky z rajčat, 4 zelené papriky, 4 lžíce kysané smetany (do níž jsme rozmíchali po 1 vajíčku na porci), špetka muškátového oříšku,
E: 5 lžic tvrdého sýra nastrouhaného do omáčky, 1 konzerva tuňáka v oleji, několik sardelových řezů, krabí maso zmrazené (nebo konzerva), 30 dkg salámu