Pizza mořská - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 krabičky oček, 10 dkg zmrazených krevet, 20 dkg pórku, 30 dkg rajčat, 10 dkg eidamu, 5 dkg kaparů, sůl, šalvěj, dobromysl, bazalka, zelená petrželka, tuk na vymazání plechu, olej na potření těsta
Připravíme základní těsto na pizzu (viz 'Kynuté těsto na pizzu' nebo 'Těsto na pizzu s kypř. práškem'). Konzervy oček otevřeme, slijeme olej a očka rozvineme na proužky. Krevety necháme částečně rozmrazit. Rajčata a pórek omyjeme a nakrájíme na plátky. Sýr nastrouháme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech na pečení vymažeme tukem. Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, upravíme na požadovaný tvar, přeneseme na plech a potřeme olejem. Na těsto urovnáme plátky rajčat a pórku, mírně osolíme, posypeme oreganem, bazalkou a nepatrně šalvějem. Na rajčata pak klademe proužky oček střídavě s krevetami a doplníme kapary. Pečeme při stálé kontrole asi 20 minut. Pizzu posypeme sýrem, který necháme v troubě roztavit.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka