Pizza II. - recept cpt. Cooka
4 porce: 25 dkg hladké mouky, 5 dkg másla, sůl, 1 žloutek, 2 dkg kvasnic, mléko podle potřeby, 1/2 lžičky moučkového cukru, máslo na formu,
Na ozdobu: 5 dkg ementálu, několik rajčat, pórek, několik oliv, vejce
V 1/2 šálku mléka uděláme kvásek z droždí a 1/2 lžičky cukru. V míse utřeme máslo, žloutek, přidáme kvásek, mouku, sůl a podle potřeby doléváme mléko. Vypracujeme těsto husté jako na koláče. Dobře vypracované těsto dáme vykynout. Pak je vyválíme na tenkou placku, kterou vtlačíme na pomaštěný kruhový plech s vroubkovaným okrajem a těsto k okraji přitiskneme tak, aby tvořilo vyšší okraj. Celou plochu silně posypeme strouhaným sýrem, na který klademe kolečka rajčat, pórku, vajec a olivy.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka