Chřestový koláč se šunkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 25 dkg zeleného chřestu, 20 dkg bílého chřestu, 1 lžička másla, 1 lžička moučkového cukru, 10 dkg šunky, 5 dl bešamelové omáčky (nejlépe z pytlíku), 4 žloutky, 10 dkg strouhaného tvrdého sýra, kerblík, bílý pepř, 30 dkg mraženého lístkového těsta
Chřest oloupeme, odkrojíme spodní konce, nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky a vaříme 15 minut v osolené a oslazené vodě s máslem. Do hotové omáčky vmícháme žloutky, na nudličky nakrájenou šunku, sýr, lístky kerblíku a osolíme. Z těsta vyválíme plát a vložíme do vodou navlhčené rozevírací formy, přesahující těsto odkrojíme. Hmotu naneseme na těsto, na povrch dáme chřest a lehce zatlačíme. Pečeme dozlatova 1/2 hodiny v troubě předehřáté na 220°C. Podáváme teplé.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka