Focaccia s ořechy - recept cpt. Cooka
3 porce: 10 dkg tvarohu, 8 dkg vlašských ořechů, 2 lžíce másla, sůl, šalvěj, olej na potření těsta, tuk na vymazání formy
Připravíme základní těsto na pizzu (viz 'Kynuté těsto na pizzu' nebo 'Těsto na pizzu s kypř. práškem') s tím rozdílem, že do něj před kynutím zapracujeme tvaroh a máslo. Jádra vlašských ořechů vyloupeme a nahrubo pokrájíme. Troubu předehřejeme na 220 °C. Plech na pečení vymažeme tukem. Vykynuté těsto na pomoučeném vále ještě několikrát prohněteme a zapracujeme do něj šalvěj, sůl a ořechy. Těsto vložíme do vymazané formy, jeho povrch na několika místech propíchneme vidličkou a potřeme olejem. Pečeme asi 30 minut dozlatova. Během pečení můžeme focacciu ještě potírat rozšlehaným vejcem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka