Calzone se špenátem - recept cpt. Cooka
4 porce: 40 dkg zmrazeného špenátového protlaku, 15 dkg salámu, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 1 lžíce hladké mouky, 1 vejce na potření, sůl, tuk na vymazání plechu
Připravíme základní těsto na pizzu (viz <> nebo <>). Zmrazený špenátový protlak rozkrájíme na kostky a za stálého míchání ho necháme na pánvi rozmrazit a část tekutiny odpařit. Cibuli a salám oloupeme, nakrájíme na kostičky a osmahneme na druhé pánvi. Směs zaprášíme moukou, přidáme rozmrazený špenát, vmícháme prolisovaný nebo na plátky nakrájený česnek, osolíme a necháme 5 minut povařit. Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech na pečení vymažeme tukem. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části a obě vyválíme na pomoučeném vále do tvaru kruhu. Na polovinu každého kruhu navrstvíme špenátovou směs a překryjeme ji prázdnou polovinou. Okraje k sobě dobře přitiskneme nebo ještě jednou pře-hneme, aby při pečení nevytékala šťáva. Naplněné těsto přeneseme na plech. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předem vyhřáté troubě asi 25 minut.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka