Picadillo Tacos - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg mletého hovězího masa, 3 lžíce oleje, 1 cibule nakrájená nadrobno, 4 stroužky česneku nasekané nadrobno, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička dobromysli, 1 lžička chilli, 1 brambora oloupaná a nakrájená na kostičky, 1 dl hovězího vývaru, sůl, mletý pepř, tortily, několik listů hlávkového salátu, rajče, tvrdý sýr na ozdobu nastrouhaný
Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli s česnekem. Přidáme maso a krátce osmahneme. Přisypeme mouku, oregano a chilli koření, zamícháme a přidáme bramboru, vývar a sůl s pepřem. Přivedeme k varu, plamen snížíme na minimum a 5 minut vaříme. Na pánvi rozpálíme olej na maximum, a v něm každou tortilu několik sekund namočíme, až změkne. Tortily osušíme, naplníme masovou směsí, zabalíme a spojíme párátkem. Zabalené tortily krátce zapečeme v rozpálené troubě, vyndáme párátko, posypeme salátovou směsí a podáváme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka