Kantonské jarní závitky - recept cpt. Cooka
4 porce:
Nádivka: 30 dkg mletého masa (vepřové nebo drůbeží), 10 dkg bambusových výhonků, celer nebo mladé květní stvoly česneku, sůl, 1 cibule, 1 lžíce sušených hub, 1 lžíce vodky, 1 lžička moučkového cukru, 1 špetka mletého zázvoru, 1 špetka mletého pepře, 1 lžička škrobové moučky, 1 špetka glutasolu nebo vegety, 1 lžíce sójové omáčky, olej,
Těsto: 20 dkg hladké mouky, 10 dkg škrobové moučky, sůl, 1 vejce, voda,
Obal: 4 lžíce hladké mouky, 3 lžíce škrobové moučky, voda
Na lžíci oleje zpěníme drobně pokrájenou cibuli a zeleninu (bambusové výhonky, celer, česnekové stvoly), přidáme předem namočené a usekané houby, maso, cukr, zázvor, pepř, škrobovou moučku, sójovou omáčku. Opečeme za stálého míchání a nakonec přidáme vodku a glutasol, podle chuti osolíme a dáme stranou.
Připravíme si těsto z hladké mouky, škrobové moučky a vroucí vody, kterou postupně přiléváme, až vznikne řidší těsto jako na palačinky. Pak zašleháme vejce. Z těsta upečeme na rozpálené pánvi vytřené jen slabě olejem velmi tenké palačinky o průměru 15-20 cm. Upečeme je jen po jedné straně; jakmile ztuhnou, vyjmeme je a skládáme na sebe, aby zůstaly vláčné. Potom je naplníme masitou směsí, uzavřeme jako psaníčko a stočíme do ruličky.
Na obalení si připravíme řídké moučné těstíčko. Každý závitek v něm omočíme a osmažíme ze všech stran dozlatova.
Křupavé závitky podáváme k vínu nebo jako předkrm.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka