Jarní krokety - recept cpt. Cooka
4 porce:
Těsto:: 25 dkg hladké mouky, 2 vejce, 1/2 l vody, sůl,
Náplň: 25 dkg libového vepřového masa, 15 dkg krevet oloupaných čerstvých nebo konzervovaných, 1 cibule, 1 snítka celerové natě, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce moučkového cukru, sůl, olej na smažení
Z uvedených součástí vypracujeme těsto jako na lívance. 15 minut je necháme odpočívat. Snítku celeru a oloupanou cibuli nadrobno usekáme. Maso a krevety rovněž nadrobno usekáme a 1 minutu na nevelkém množství oleje osmažíme. Pak přidáme sójové klíčky, celer a cibuli a za stálého míchání 3 minuty smažíme. Přidáme cukr, sójovou omáčku, osolíme a náplň dobře promícháme.
Z hotového těsta usmažíme tenké placičky. Na každou položíme trošku náplně. Kraje složíme do středu a stočíme. Konec slepíme troškou mouky rozmíchané ve vodě. Krokety jemně vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme do růžova. Hotové necháme okapat.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka