Empanadas - recept cpt. Cooka
6 porcí:
Těsto: 50 dkg hladké mouky, 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 2 vejce, trochu mléka, sůl, 20 dkg rostlinného tuku,
Náplň: 25 dkg mletého masa nebo rozsekaného vařeného, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 1 paprika, 2 lžíce oleje, 2 vejce uvařená natvrdo, sůl, 8 oliv (nejsou nutné), 5 dkg rozinek (podle chuti), mletá paprika, mletý pepř, majoránka, dobromysl, chilli paprička nebo kayenský pepř podle chuti, papriková pasta nebo mletá pálivá paprika
Suroviny včetně rozsekaného tuku prohněteme v tužší těsto a dáme na hodinu do chladničky. Pak těsto rozválíme, vykrájíme kolečka o průměru 10 cm, poklademe náplní, přeložíme napůl a okraje slepíme bílkem (náplň podle povahy masa předtím podusíme, přidáme osmahnutou cibuli a česnek a pokrájenou zelenou papriku, další součásti a promícháme). Smažíme buď v oleji, nebo pečeme v troubě.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka