Jarní závitky - recept cpt. Cooka
Čchun-ťüe
4 porce: 25 dkg mletého vepřového masa, 6 dkg namočených a jemně nasekaných sušených hub, 2 ředkve (oloupané a rozkrájené na jemné nudličky), 1 velká jemně rozsekaná cibule, 2 lžičky hořčičného prášku, olej na smažení, mletý pepř, sůl, 1 vejce,
Těsto: 15 dkg hladké mouky, 75 dkg kukuřičné mouky, 2 vejce
Mleté maso, ředkve a houby s cibulí osmažíme dozlatova. Přidáme pepř, sůl a práškovou hořčici. Z hladké pšeničné a kukuřičné mouky a vajec uděláme těsto jako na nudle. Uválíme tenké placky o průměru asi 15 cm. Vymastíme studenou pánev a placky na ní po obou stranách mírně opečeme. Do takto připravených placek zabalíme připravenou masovou směs, na obou koncích přehneme těsto, obalíme v rozšlehaném vejci a smažíme na oleji dozlatova.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka