Bramborové pirožky - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg brambor, 10 dkg krupice, 1 vejce, 2 lžíce tuku, 2 lžíce strouhanky, sůl,
Na náplň: 20 dkg hovězího masa, 2 lžíce vepřového sádla, 1 cibule, 2 natvrdo uvařená vejce, mletý pepř, sůl, olej na opékání
Brambory uvaříme, oloupeme a prolisujeme. Přidáme mouku, krupici, vejce, sůl a vypracujeme a vyválíme těsto. Vykrájíme z něj čtverečky, naplníme náplní, složíme do trojúhelníčků a okraje přitlačíme. Pirožky obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance a opečeme dozlatova na pánvi v rozehřátém tuku. Náplň: Maso umeleme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli osmahnutou na sádle, sůl, pepř a na kostičky nakrájená vejce. Směs dobře promícháme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka