Zeleninové špagety se sýrem - recept cpt. Cooka
4 porce: 30 dkg špaget, sůl, 2 vepřové řízky, 2 lžíce oleje, 5 dkg másla, 8 dkg rajčatového protlaku, 1 stroužek česneku nebo česnek v prášku, 1 cibule, pažitka, 8 dkg tvrdého sýra (gouda, ementál)
Těstoviny uvaříme podle návodu ve větším množství vařící osolené vody. Uvařené procedíme a promastíme. Na oleji osmahneme do žluta nakrájenou cibuli, rozmačkáme ji vařečkou, přidáme utřený česnek nebo špetku česnekového prášku, sůl, pepř a rajčatový protlak. Přidáme opečené, na nudličky nakrájené řízky a dusíme, až jsou měkké. Špagety dáme na mísu, přelijeme je rajskou omáčkou s masem a hustě posypeme strouhaným sýrem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka