Vaječné nudle po boloňsku - recept cpt. Cooka
5 porcí: 50 dkg těstovin taglierini, 25 dkg libového telecího masa, 4 dkg vepřového sádla, 4 dkg extra virgin olivového oleje, 2 dkg másla, 1/2 cibule, 1 stroužek česneku, 2 křehké mrkve, 2 snítky celerové natě, 1 snítka zelené petrželky, 1/2 sklenky suchého bílého vína, 50 dkg rajčat na omáčku nebo loupaných přírodních z plechovky, 2 dkg sušených hub, sůl, mletý pepř, parmazán
V kastrolu osmahneme mleté maso na sádle, oleji, másle a na drobně pokrájené zelenině. Když tato směs dostane správnou barvu, přidáme pokrájené houby, předem namočené do trošky vlažné vody. Svlažíme vínem a když se odpaří, přidáme procezená oloupaná rajčata bez semínek. Osolíme, opepříme a necháme povařit asi půl hodiny na mírném ohni. V případě potřeby podlejeme trochou teplé vody, aby se omáčka příliš nezahustila.
Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji okapat a ochutíme troškou parmezánu a připravenou omáčkou. Parmezán podáváme zvlášť, aby mohl být přidán podle chuti.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka