Masová polévka se zeleninou - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 l vývaru z masoxu, 10 dkg vepřového bůčku, 10 dkg předního hovězího, 1 vejce, sůl, zázvor, 1 větší mrkev, 1 menší pórek, 3 lžíce zeleného hrášku, česnek, glutasol, 2 lžíce sójové omáčky
Maso jemně umeleme, přidáme vejce, sůl, zázvor, stroužek třeného česneku a dobře vymícháme. Do vařícího vývaru zaváříme postupně z masa vytvořené nočky, které tvarujeme malou lžičkou namočenou v oleji. Sebereme pěnu a krátce povaříme. Přidáme očištěnou mrkev nakrájenou ozdobným nožem na nudle, zelený hrášek, na dochucení glutasol a sójovou omáčku. Podáváme s pórkem krájeným na velmi jemná kolečka.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka