Těstoviny zapékané s mletým masem - recept cpt. Cooka
4 porce: 30 dkg těstovin, 20 dkg mletého masa nebo mletého salámu, 1 cibule, 2 vejce, 1 šálek mléka, mletý pepř, sůl, rostlinný tuk na vymazání pekáčku, strouhanka na vysypání, můžeme přidat i houby
Těstoviny uvaříme v osolené vodě téměř doměkka, scedíme a necháme je okapat. Na oleji krátce osmahneme cibulku nakrájenou na kostičky a vložíme mleté maso, které na cibulce mícháme, až zešedne. Podlijeme je vodou, osolíme, opepříme a dusíme téměř doměkka. Zapékací misku vymažeme rostlinným tukem a vysypeme strouhankou. Dušené maso vmícháme do uvařených těstovin, podle potřeby ještě dosolíme a opepříme. Přidáváme-li čerstvé houby, podusíme je ve vlastní šťávě, až se voda, kterou pustily, odpaří a vmícháme je do těstovin s masem. Máme-li dost hub, můžeme pokrm podávat jen s houbami.
Těstoviny zapékáme asi 15 minut, až jsou dobře prohřáté, potom je zalijeme vejci rozmíchanými v osoleném mléce a ochutíme je nakrájenou pažitkou. Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka