Těstoviny s luštěninami - recept cpt. Cooka
4 porce: 25 dkg hrachu (fazolí, cizrny, čočky), 1 cibule, 1.5 dl olivového oleje, 1 l vývaru, 1 řapíkatý celer, 1/2 malé kadeřavé kapusty, 2 mrkve, 5 dkg žampiónů, 20 dkg kolínek (krátkých makarónů apod.), 10 dkg parmazánu
Luštěniny necháme přes noc nabobtnat ve studené vodě. Cibuli nakrájíme na kolečka a podusíme v trošce rozpáleného oleje, pak přidáme okapané luštěniny a přilijeme vývar. Zeleninu a žampióny očistíme a nakrájíme na kousky. Zeleninu přidáme spolu s většinou zbylého oleje do vývaru a vaříme pod pokličkou asi 1,5 hodiny. 10 minut před koncem doby vaření přidáme žampióny. Těstoviny uvaříme a přidáme do omáčky až nakonec. Pokrm osolíme a pepříme. Do omáčky vmícháme zbylý olej a podáváme se sýrem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka