Maďarská zelná polévka - recept cpt. Cooka
4 porce: 30 dkg uzeného masa nebo uzené koleno, 1/2 kg kysaného zelí (nikoli zelí sterilované), 1 lžíce slaniny, 1 středně velká cibule, 1.5 lžíce hladké mouky, 1 rovná lžička mleté papriky, 1/8 l kysané smetany
Uzené koleno uvaříme víc než do poloměkka, přidáme překrájené kysané zelí a dovaříme. Pokrájenou slaninu vyškvaříme do sklovita, přidáme mouku a uděláme nazlátlou jíšku. Zalijeme ji vývarem z masa nebo kolena, vymícháme do hladka a přidáme zelí. Povaříme asi 10 minut, přidáme papriku rozmíchanou v troše sádla a vyjmeme koleno. Vykostíme je, rozkrájíme na menší kousky a přidáme do polévky. Do každé porce na talíři přidáme trochu kyselé smetany. Podáváme s chlebem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka