Taglierini se 4 sýry podle Terky - recept cpt. Cooka
5 porcí: 50 dkg těstovin taglierini, 7.5 dkg čerstvého másla, 5 dkg strouhaného parmazánu, 10 dkg gruyèru, 5 dkg ementálu, 5 dkg holandského sýra (nebo galicijského), sůl, celý pepř
Těstovinu dáme vařit do vydatného množství horké vody, osolené o trochu víc než normálně. Zatímco se těstovina vaří, nakrájíme sýry na tavení (gruyére - ementál - holandský) na nudličky a vložíme je do nahřáté mísy. Rozpustíme máslo ve vodní lázni.
Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji trochu odkapat a ještě ukapávající ji vhodíme do mísy se sýry. Přidáme polovinu rozpuštěného másla a hodně čerstvě umletého pepře. Ihned zamícháme. Pak přidáme druhou půlku másla a strouhaný parmezán. Promícháme a podáváme hodně teplé.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka