Taglierini s tuňákem - recept cpt. Cooka
5 porcí: 50 dkg těstovin taglierini, 25 dkg tuňáka v oleji, 10 dkg rajské omáčky připravené zvlášť, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 1/2 cibule, 1 stroužek česneku, 1 snítka petržele, sůl, mletý pepř
V kastrolu osmahneme na oleji pokrájenou cibuli. Pak přidáme česnek a petrželku jemně pokrájené a nakonec tuňáka, odkapaného a rozdělaného na kousky. Chvilku obsah pánve zlehka posmažíme a přidáme rajskou omáčku. Osolíme, opepříme a necháme vařit na mírném ohni asi pět minut.
Dáme vařit zvlášť těstovinu do vydatného množství vroucí vody, trochu osolené, občas ji zamícháme a vaříme ji tak dlouho, až je 'al dente'. Těstovinu necháme odkapat a ochutíme připravenou omáčkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka