Taglierini s houbami - recept cpt. Cooka
5 porcí: 50 dkg těstovin taglierini, 50 dkg čerstvých hub, 3/4 dl extra virgin olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 snítka zelené petrželky, sůl, mletý pepř
Houby dobře očistíme a nakrájíme na tenké plátky. V kastrolu na oleji osmahneme celé stroužky česneku a vyjmeme je, když začnou dostávat nazlátlou barvu. Přidáme houby, osolíme, opepříme a necháme povařit na mírném ohni asi patnáct minut. Stáhneme z ohně a přidáme petrželku posekanou nadrobno.
Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji okapat, vhodíme do servírovací mísy a ochutíme houbami. Podáváme teplé.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka