Taglierini s ančovičkami - recept cpt. Cooka
5 porcí: 50 dkg těstovin taglierini, 1 krabička ančoviček v oleji, 3/4 dl extra virgin olivového oleje, 2 stroužky česneku, 2 lžíce strouhanky, 1 snítka zelené petrželky, sůl, mletý pepř
V kastrolu osmahneme na oleji rozmačkané stroužky česneku a půlku nadrobno nakrájené petrželky. Když začne česnek dostávat nazlátlou barvu, stáhneme kastrol z ohně, vyjmeme česnek, přidáme pokrájené ančovičky a strouhanku a mícháme na horkém oleji.
Těstovinu dáme vařit do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji okapat, vhodíme do servírovací mísy, ochutíme omáčkou z ančoviček a posypeme zbylým množstvím nadrobno nakrájené petrželky. Podáváme teplé, pepř zvlášť.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka