Špagety se sardinkami - recept cpt. Cooka
5 porcí: 50 dkg špaget, 50 dkg čerstvých sardinek, 3/4 dl extra virgin olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 lžíce korintských rozinek, 1 lžíce piniových semínek, 1 lžíce strouhanky, 1 snítka zelené petrželky, 1 snítka fenyklu se šťavnatými nažkami, sůl, mletý pepř
Očistíme sardinky, odstraníme hlavy, vnitřnosti a kosti. V kastrolu osmahneme na oleji celé stroužky česneku, které vyjmeme, když začnou dostávat nazlátlou barvu. Přidáme sardinky, posypeme drobně posekanou petrželkou a fenyklem. Osolíme a opepříme. Potom přidáme strouhanku, piniová semínka a rozinky, předem namočené a odkapané. Necháme povařit několik minut na mírném ohni, občas kastrol protřepeme.
Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené. Když je těstovina správně uvařena (”al dente'), necháme ji okapat, vhodíme do servírovací mísy a ochutíme připravenou omáčkou. Podáváme teplé.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka