Špagety s rajskou omáčkou - recept cpt. Cooka
5 porcí: 50 dkg špaget, 1 kg rajčat na omáčku, 3/4 dl extra virgin olivového oleje, 1 cibule, 2 křehké mrkve, 2 snítky celerové natě, 1 snítka bazalky čerstvé (nebo špetka sušené bazalky s lístky čerstvé máty), sůl, mletý pepř, parmazán strouhaný (nebo suchý mančský sýr míchaný s gruyérem)
Spaříme dozrálá rajčata, oloupeme je, dužinu pokrájíme na kousíčky a odstraníme semínka. V pánvi osmahneme na oleji jemně posekanou cibuli, mrkev a křehké snítky celeru. Když se cibule začne barvit do zlatova, přidáme rajčata. Necháme povařit na mírném ohni asi deset minut. Osolíme, opepříme a přidáme posekané vonné byliny. Povaříme ještě asi dvě minuty a odstavíme z ohně.
Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vařící vody, trochu osolené, a po dobu vaření ji občas zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka