Špagety s rajskou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 30 dkg špaget, 80 dkg rajčat, 2 stroužky česneku, 1 feferonka, 10 dkg strouhaného parmazánu, 5 dkg piniových semínek, 2 lžíce bazalky, 4 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř
Čtvrtinu rajčat necháme stranou, ostatní spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Vnitřní dužninu vyjmeme, prolisujeme sítem a šťávu odchytíme. Česnek a červenou feferonku jemně nasekáme, smícháme s rajčaty, polovinou sýra, piniemi a bazalkou. Vše rozmixujeme s odchycenou šťávou, olejem a pepřem. Odložená rajčata nakrájíme na jemné kostičky. Uvařené špagety promícháme s kostičkami rajčat, omáčkou a parmezánem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka