Špagety s křepelkami - recept cpt. Cooka
5 porcí:  50 dkg silných špaget, 10  křepelek, 10 dkg libové žilkované slaniny, 10 dkg domácí šunky, 2.5 dkg sušených hub, 3  kuřecí játra, 1 malá cibule, 1 křehká mrkev, 1 snítka celerové natě, 1 sklenka brandy, 1 šálek masového vývaru, parmazán nebo gruyére, 1/2 sklenky oleje, sůl, mletý pepř
Křepelky oškubeme a opálíme, vyjmeme z nich vnitřnosti (dáme stranou jatérka), omyjeme je, osušíme a okořeníme.
V kastrolu osmahneme na oleji pokrájenou zeleninu, libovou slaninu a šunku, nakrájené na proužky. Pak do něj vložíme křepelky a necháme je stejným způsobem osmažit do zlatova. Vlejeme vývar a necháme vařit na mírném ohni asi dvacet minut. Vyndáme křepelky, když jsou dobře provařené, přelijeme je několika lžícemi šťávy a odstavíme stranou na teplé místo. Do kastrolu s osmaženou zeleninou přidáme pokrájená jatérka a houby, namočené do vlažné vody a okapané. Osolíme, opepříme a přelijeme brandy. Když se brandy vypaří, odstavíme kastrol z ohně, hmotu zpracujeme v míchacím strojku a dáme stranou.
Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vařící vody, slabě osolené. Necháme ji odkapat, dáme na mísu a ochutíme jemně strouhaným sýrem a křepelčí omáčkou.
Těstovinu a křepelky podáváme odděleně. Samotná těstovina, jen se šťávou a masovou příchutí, je sama o sobě chutným a dokonalým pokrmem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka