Špagety s krevetami - recept cpt. Cooka
5 porcí: 50 dkg špaget, 25 dkg krevet (malých čerstvých nebo mražených), 25 dkg slávek (čerstvých malých, nebo škeblí tallarinas), 3/4 dl extra virgin olivového oleje, 2 stroužky česneku, 40 dkg rajčat loupaných a pokrájených, 1 snítka zelené petrželky, sůl, mletý pepř
Krevety opláchneme a vyloupneme z krunýře. Polovinu z nich nakrájíme na kolečka a ostatní krevety necháme pro ozdobu celé. V kastrolu osmahneme na oleji celé stroužky česneku. Když začnou dostávat nazlátlou barvu, vyjmeme je, napřed vložíme dovnitř celé krevety a potom ty pokrájené. Na mírném ohni je necháme zlehka osmahnout. Přidáme pokrájenou dužinu rajčat. Necháme povařit asi deset minut. Přidáme syrové slávky v lasturách a poloviční množství petrželky. Osolíme, opepříme a necháme povařit ještě několik minut. Stáhneme z ohně a odstavíme.
Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji okapat, vhodíme do servírovací mísy a ochutíme připravenou omáčkou. Mísu ozdobíme kolem dokola celými krevetami a pokrm posypeme jemně posekanou petrželkou. Podáváme teplé.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka