Špagety podle Marie Juany - recept cpt. Cooka
5 porcí: 50 dkg špaget, 15 dkg anglické slaniny, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 1/2 cibule, 1/2 sklenky suchého bílého vína, 5 vajec, 2 lžíce strouhaného suchého mančského sýra, sůl, mletý pepř
Těstovinu dáme vařit do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Zatímco se těstovina vaří, rozšleháme vejce s troškou soli, špetkou pepře a strouhaným sýrem. Odstavíme stranou. V dostatečně velké pánvi osmahneme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli. Potom vhodíme anglickou slaninu, pokrájenou na malé proužky. Přidáme špetku pepře a víno. Necháme chvilku povařit, stáhneme z ohně a odstavíme.
Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), rychle ji necháme okapat a vhodíme do pánve s osmahnutou cibulí a slaninou. Zamícháme a postavíme na mírný oheň. Když se zahřeje, přidáme rozšlehané vejce a uděláme obvyklým způsobem omeletu. Podáváme teplé v hluboké míse.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka