Kuře asopao - recept cpt. Cooka
6 porcí: 1.5 kuřete, 1 lžička česneku, 1/2 lžičky dobromysli nebo majoránky, 1 lžička soli, 1/2 šálku cibule, 1 šálek paprik, 5 dkg uzeného bůčku, 5 dkg oleje (aromatického), 50 dkg rajčat, 40 dkg vařené rýže, 1.5 l vývaru, 1 lžička mletého pepře, 30 dkg zeleného hrášku, 1/2 šálku tvrdého sýra, oliva, kapary
Kuře rozdělíme na porce. Z třeného česneku, pepře, sušené dobromysli a soli uděláme pastu a potřeme jí kuřecí porce. Rozehřejeme tuk, opečeme kuřecí porce dohněda a vyjmeme. Do tuku vložíme nakrájenou cibuli, pokrájenou papriku, bůček nakrájený na kostičky, rajčata, opečeme a znovu vložíme kuře. Dusíme spolu třicet minut. Pak přilijeme vývar, přidáme hrášek (z konzervy) a rýži, olivy, kapary, strouhaný sýr a prohřejeme. Jídlo má charakter polévky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka