Špagety po milánsku - recept cpt. Cooka
4 porce: 40 dkg špaget nebo makarónů, sůl, 5 dkg másla, 3 lžíce oleje, 3 cibule, 15 dkg žampiónů, 10 dkg šunky (uzeného jazyka, salámu), 4 rajčata (tvrdé), 10 dkg tvrdého sýra, 3 lžíce kečupu, 3 lžičky milánské směsi, 4 vejce, sůl, mletý pepř, kmín, mletá paprika, zelená petrželka
Dáme vařit špagety do osolené vody. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme plátky žampiónů, koření a uzeninu drobně pokrájenou. Krátce podusíme. Vařené špagety omastíme olejem (nejlépe olivovým). Na části oleje připravíme sázená vejce, osolíme, okořeníme špetkou kmínu, mletého pepře, sladké papriky. Na talíři upravíme věnec ze špaget, do něj vložíme připravenou směs, na povrch dáme sázená vejce. Ozdobíme plátky rajčat, posypeme sýrem a petrželkou, pokapeme kečupem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka