Špagety na cibuli - recept cpt. Cooka
5 porcí: 50 dkg špaget, 7.5 dkg másla, 5 dkg extra virgin olivového oleje, 1/2 sklenky suchého bílého vína, 50 dkg cibule, 3 lžíce parmazánu nebo gruyéru, mletý pepř, sůl
Cibule oloupeme a celé je povaříme 2-3 minuty. Necháme je okapat, oschnout a nakrájíme na tenká kolečka. V pánvi osmahneme na oleji cibuli na mírném ohni. Když cibule začnou dostávat nazlátlou barvu, přidáme víno, trochu soli a špetku pepře. Když se víno odpaří, stáhneme pánev z ohně a ponecháme stranou.
Těstovinu dáme vařit do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji okapat a vložíme do hluboké mísy. Přidáme máslo, pokrájené na kousíčky, a strouhaný sýr. Rychle to promícháme. Pak vlijeme osmahnutou cibuli a znovu promícháme. Posypeme čerstvě umletým pepřem a podáváme horké.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka