Špagety all amatriciana - recept cpt. Cooka
5 porcí: 50 dkg špaget, 50 dkg rajčat na omáčku - dozrálá nebo přírodní loupaná z konzervy, 20 dkg libové slaniny, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 1/2 cibule, 1 feferonka, sůl, mletý pepř, ovčí sýr - mančský suchý
Postavíme na oheň kastrol s olejem a když je rozpálen, vložíme slaninu nakrájenou na proužky. Neustále mícháme, aby se slanina osmahla stejnoměrně. Vyjmeme ji z kastrolu dobře odkapanou a dáme stranou. Ve stejném kastrolu osmahneme krájenou cibuli spolu s kouskem feferonu. Když se cibule zbarví dozlatova, dáme pryč feferon a přidáme rozmačkaná rajčata. Osolíme, opepříme a necháme povařit asi patnáct minut na prudším ohni.
Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji okapat, vhodíme do servírovací mísy, ochutíme omáčkou a ozdobíme osmahnutou slaninou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka