Špagety à la pizzaiola - recept cpt. Cooka
5 porcí: 50 dkg špaget, 1/2 kg pokrájených přírodních rajčat, 3/4 dl extra virgin olivového oleje, 1 krabička ančoviček, 10 černých oliv, 1 lžíce malých kaparů, 2 stroužky česneku, 1 snítka zelené petrželky, 1/2 lžičky dobromysli, sůl, mletý pepř
V kastrolu osmahneme na oleji pokrájený česnek s posekanou petrželkou. Když začne obsah dostávat nazlátlou barvu, přidáme pokrájená oloupaná rajčata. Necháme povařit asi deset minut na mírném ohni. Pak přidáme vypeckované olivy nakrájené na kolečka, kapary přelité vodou, dobromysl a nakrájené ančovičky. Hodně opepříme. Stáhneme z ohně a odstavíme.
Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji okapat, vhodíme do hluboké mísy a ochutíme připravenou omáčkou. Hned podáváme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka