Špagety à la kytara s jehněčím ragú - recept cpt. Cooka
5 porcí: 50 dkg vaječných špaget, 1 odkostěná jehněčí kýta, 7.5 dkg tučného od domácí šunky, 20 dkg čerstvých hub (nebo desetina sušených), 1/4 cibule, 1 stroužek česneku, 1 feferonka nebo několik kapek tabaska, 1 sklenka suchého bílého vína, 2.5 dkg strouhaného suchého mančského sýra, olej, sůl, mletý pepř
Jehněčí nakrájíme na malé kousky a okořeníme. V hliněném hrnci osmahneme na dvou lžících oleje jemně nakrájeném tučném od šunky pokrájenou cibuli. Když začne cibule dostávat nazlátlou barvu, přidáme kousky jehněčího. Často mícháme, aby se obsah zbarvil dozlatova stejnoměrně. Potom maso svlažíme vínem a když se odpaří, přidáme rajčata.
Zvlášť osmahneme na oleji houby nakrájené na plátky spolu s posekaným česnekem, feferonem a petrželkou. Stáhneme z ohně, když česnek začne dostávat nazlátlou barvu, a přidáme masovou omáčku. Dochutíme solí a pepřem a vaříme dál na mírném ohni, dokud se maso řádně neprovaří.
Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka