Široké nudle s kuřecími játry - recept cpt. Cooka
4 porce: 1.5 dkg sušených hub, 1 cibule, 4 rajčata, 10 dkg másla, 25 dkg kuřecích jater, 1.5 dl bílého vína, 1 dl vývaru, sůl, mletý pepř, 40 dkg širokých nudlí, 3 plátky šunky, 12 dkg parmazánu
Sušené hříbky necháme změknout ve vlažné vodě. Cibuli nakrájíme nadrobno. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli podusíme v pětině másla. Játra očistíme, nakrájíme na kostičky a opečeme v dalších 2/5 másla, pak zalijeme vínem. Játra vyjmeme a odstavíme na teplé místo. Vypečenou šťávu zředíme vývarem a přidáme cibuli, rajčata a okapané hříbky. Vaříme mírně 20 minut, osolíme a opepříme. Po uvaření nudlí prohřejeme v omáčce na proužky nakrájenou šunku a játra a nakonec nudle promícháme se zbylým máslem, sýrem a omáčkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka