Spaghetti, cacio e pepe - recept cpt. Cooka
5 porcí: 50 dkg tenkých špaget, 10 dkg ovčího sýra (suchého mančského nebo roncalu), sůl, celý pepř
Dáme vařit těstovinu do vydatného množství vroucí vody, trochu solené, a vaříme ji, až je 'al dente'. Necháme ji odkapat, ochutíme strouhaným sýrem a čerstvě umletým nebo drceným pepřem.
Pokrm 'spaghetti, cacio e pepe' (tj. špagety, sýr a pepř) se připravuje rychle a snadno. Má vysokou energetickou hodnotu, je výživný a velmi praktický. Je to pokrm mládí, je jedinečný, dvě sklenky dobrého vína a... tančit až do ranního rozbřesku. Je důležité, aby byla těstovina uvařena 'al dente' a aby byla podávána horká, plná chuti a vůně.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka