Pastýřské makaróny - recept cpt. Cooka
5 porcí:  50 dkg rýhovaných makarónů, 20 dkg tvarohu, 15 dkg salámu, 7.5 dkg másla, 2.5 dkg ovčího sýra (mančského suchého nebo roncalu), sůl, mletý pepř, mletá skořice
Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme.
Zatímco se těstovina vaří, v pánvi zlehka osmažíme na másle salám nakrájený na kolečka nebo na proužky. Tvaroh rozdrobíme na talíř, trochu ho osolíme, opepříme a dobře promícháme. Postavíme stranou na kastrol s horkou vodou.
Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji okapat, vhodíme do mísy. Ochutíme smaženým salámem se šťávou, posypeme nejprve tvarohem a pak skořicí a podáváme teplé.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka