Nudle se žampiónovou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  30 dkg žampiónů, 1  citrón, 1.5 lžíce másla, 1 stroužek česneku, 20 dkg smetany, 2 dl vývaru, 1 lžička škrobové moučky, 5 dkg šunky (syrové), 1/2 svazku zelené petrželky, mletý pepř, 20 dkg širokých nudlí, 20 dkg zelených nudlí, 1/2 svazku bazalky, 5 dkg parmazánu
Žampióny očistíme, nakrájíme na tenké plátky a zakapeme lžící citrónové šťávy. Pak je postupně zprudka opečeme na 2/3 másla, vyjmeme a uložíme na teplé místo. Prolisovaný česnek osmahneme ve zbylém másle, pak přilijeme smetanu a vývar, vmícháme solamyl rozkvedlaný v trošce vody a rozvaříme do krémovité konzistence. Přidáme žampióny, šunku nakrájenou na proužky, petrželku a ochutíme pepřem a citrónovou šťávou. Uvaříme nudle a podáváme s omáčkou, bazalkou a sýrem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka