Králičí zeleninová polévka - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2  předního dílu králíka, sůl, 10 dkg kořenové zeleniny, 5  rajčat, 1 l vody, 5 dkg oleje, 1 stroužek česneku, 3  cibule, 4 dkg hladké mouky, 2  bobkové listy, 2 kuličky nového koření, 10 dkg vařené rýže natural, ocet
Na části oleje osmahneme rozseknutého králíka, vyjmeme, přidáme nakrájenou cibuli, nastrouhanou zeleninu, drobně nakrájená rajčata, osmahneme, zalijeme 3/4 vody, přidáme králíka, bobkový list, sůl a vaříme, až je maso měkké. Maso a bobkový list vyjmeme, polévku propasírujeme nebo rozmixujeme a přidáme k jíšce ze zbytku oleje a mouky. Doplníme zbylouo vodou a povaříme. Maso obereme z kostí, nakrájené dáme do polévky, přidáme rýži, dochutíme octem a solí a prohřejeme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka