Makaróny se švestkami - recept cpt. Cooka
5 porcí: 50 dkg makaronetek, 20 dkg vypeckovaných sušených švestek, 2.5 dkg másla, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 1/2 dl suchého bílého vína, 1 lžíce moučkového cukru, muškátový oříšek, mletá skořice, sůl, mletá paprika
Do jednoho kastrolu dáme ohřát na mírném ohni olej a máslo. Přidáme švestky, nakrájené na proužky, a necháme je několik okamžiků, aby se zlehka osmažily. Pak na ně nalijeme víno, přisypeme cukr, trochu soli a několik špetek papriky, muškátového ořechu a skořice. Přikryjeme kastrol pokličkou a povaříme obsah na velmi mírném ohni asi po dobu pěti minut.
Zvlášť dáme vařit těstovinu do vydatného množství vroucí vody, trochu osolené, a vaříme ji tak dlouho, až je 'al dente'. Při vaření občas zamícháme.
Těstovinu necháme odkapat, vhodíme ji do servírovací mísy a ochutíme připravenou omáčkou. Ihned podáváme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka