Makaróny se sépiemi - recept cpt. Cooka
5 porcí:  50 dkg makarónů - celerek (tenké rýhované makaróny), 50 dkg drobných sépií, 40 dkg loupaných pokrájených přírodních rajčat, 3/4 dl extra virgin olivového oleje, 1/2  cibule, 2 stroužky česneku, 1 snítka zelené petrželky, 1/2 sklenky suchého bílého vína, sůl, mletý pepř
Sépie opláchneme a nakrájíme na tenké prstence. V hliněném kastrolu osmahneme na oleji drobně nakrájenou cibuli a celé stroužky česneku. Stroužky vyjmeme dřív, než se zbarví dozlatova, a přidáme sépie. Osolíme, opepříme a necháme několik minut osmahnout. Pak obsah svlažíme vínem. Když se víno odpaří, přidáme rajčata. Necháme povařit na mírném ohni, dokud sépie nezměknou a jestliže omáčka příliš zhoustne, přidáme trochu teplé vody.
Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji okapat, vhodíme do servírovací mísy a ochutíme připravenou omáčkou a posekanou petrželkou. Podáváme teplé.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka