Makaróny s vepřovým žebírkem - recept cpt. Cooka
5 porcí:  50 dkg makarónů nebo makaronetek, 40 dkg naporcovaného vepřového žebírka, 10 dkg slaniny nakrájené na kostičky, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 1 stroužek česneku, 1 sklenka brandy nebo madeiry, 1 snítka rozmarýnu, 1/2 lžičky fenyklu, 1  bobkový list, sůl, mletý pepř, ovčí sýr (mančský)
V pánvi zlehka osmažíme na oleji žebírka a libovou slaninu spolu s rozmarýnou, bobkovým listem, fenyklem a celým stroužkem česneku. Když se česnek zbarví dozlatova, vyndáme ho spolu s bobkovým listem. Osolíme, opepříme a polejeme madeirou nebo brandy. Dále vaříme na mírném ohni.
Dáme vařit zvlášť těstovinu do vydatného množství vroucí vody, trochu osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je správně uvařena ('al dente'), rychle ji necháme odkapat, vhodíme do servírovací mísy a doplníme připraveným pokrmem. Podáváme horké, strouhaný sýr odděleně.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka