Makaróny s omáčkou dvou barev - recept cpt. Cooka
4 porce: 70 dkg rajčat, 2 stroužky česneku, 6 lžic olivového oleje, sůl, mletý pepř, 1/2 citrónu, 40 dkg makarónů (krátkých makarónů ap.), 50 dkg hlávkového salátu (případně čínského zelí), 10 dkg parmazánu
Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na kostičky. Nasekaný česnek osmahneme v třetině rozpáleného oleje. Přidáme rajčata, sůl, pepř, citrónovou šťávu a vaříme asi 10 - 15 minut. Uvaříme těstoviny. Omytý salát blanšírujeme ve slané vodě, scedíme a pak protáhneme zbylým olejem. Těstoviny promícháme v míse se salátem a rajčatovou omáčkou a vmícháme strouhaný sýr.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka